.
 
Dráva-medence
Kistérségek
Térképek
Természet
Látnivalók
Eseménynaptár
Népművészet
Neves személyek
Szálláshelyek
Közérdekű címek
Hasznos linkek
Kapcsolat
 
Rólunk írták
Filmek
Hírek
Kiadványok
deldunantul.hu
         
A Dráva-projekt települései/Nagyatád
Nagyatád adatai

Önkormányzat:
7500 Nagyatád, Baross G. u. 9.
Tel.: 82/504-500
Fax: 82/504-555
Weboldal: www.nagyatad.hu
E-mail: varoshaza@nagyatad.hu
Polgármester:Ormai István
Tel.: 82/504-501
E-mail: varoshaza@nagyatad.hu

Fotógaléria

Aki csak egyszer is átutazott e barátságos somogyi kisvároson, annak meghatározó élménye marad a derűs, virágos Nagyatád. Bár inkább a délebbre fekvő területekre illesztik a mediterrán jelzőt, itt is minden együtt van jellemző hangulathoz: bensőséges parkok, virágdíszes terek, kellemes kávézók, éttermek és a számtalan szobor,  a megújult épületek, és a korszerű fürdő. Jó itt lenni, ide vissza kell térni - ezt sugallják a meghitt emlékek.

A városba érve ismerkedő sétánkat mindenképpen a központban kezdjük. Az öreg park fái jótékony árnyat borítanak az éppen százéves gyógyfürdőre, melynek alkálihidrogén-karbonátos vize kitűnő hatással van a gerinc-, porckorong és ízületi betegségekre. A hévizet ajánlják ivókúrára is a gyomor különböző bajaira, a tájékoztatást szakemberek adják, ugyanis a fürdőben rendszeres orvosi felügyelet van. A fedett medencék 32-42 Celsius fok közötti vizében gyógyulást keresők Európa minden tájáról érkeznek. Az utóbbi években előszeretettel választják úti célként Nagyatádot a skandináv csoportok.

 

A kiadós fürdőzés után nézzünk körül a főtéren: itt áll a közelben a városi múzeum, ahol elmélyedhetünk a múltbéli krónikában. Szomszédságában a római katolikus templom, melyet az egykori birtokos, a Czindery család építtetett majd két és fél évszázada. Szintén a Czindery család nevéhez kötődik Nagyatád legrégibb műemléképülete, a Szent Rókus Kápolna, s ugyancsak ők telepítették le a ferences rendet is. A templom mellett a száz éve felavatott tűzoltószertár látványos épülete emelkedik, amely ma szociális célú intézménynek ad otthont. Itt van a közelben a zeneiskola, a tér túloldalán a 120 ágyas szálloda, a város e központi részén találhatók a közintézmények, és rövid sétával érhetők el az iskolák. De bármerre is indulunk, mindenütt találunk egy-egy vendégmarasztaló éttermet, kicsiny panziót - a múzeum mellett 17 ágyas szállót -, merthogy a város felkészült a turizmusra.

 

 A település önálló weboldala

Látnivalók
Létesítmények
Természet
Szálláshelyek
Google map
Térkép
Közérdekű címek
Szomszédos települések: Lábod, Ötvöskónyi, Bolhás, Berzence, Tarany, Kivadár

Készült "A Dráva-medence komplex ökoturisztikai fejlesztése" projekt keretében.
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával a Nemzeti Fejlesztési Terv keretében valósult meg.
A Magyar Turizmus Zrt megbízásából készítette az Integranet Kft.