.
 
Dráva-medence
Kistérségek
Térképek
Természet
Látnivalók
Eseménynaptár
Népművészet
Neves személyek
Szálláshelyek
Közérdekű címek
Hasznos linkek
Kapcsolat
 
Rólunk írták
Filmek
Hírek
Kiadványok
deldunantul.hu
         
Hírek

2013-10-01

Lakossági fórumot tartottak Kémesen

2013. szeptember 26-án Kémesen lakossági fórumot tartottunk, amelyen a megjelentek részletes tájékoztatást kaptak a Szaporcán létrejövő Ős-Dráva Ökoturisztikai Látogatóközpont és Bemutatóhely kivitelezési munkálatairól.

A fórumra nagyon sokan voltak kíváncsiak, kérdéseik, hozzászólásaik alapján egyértelműen a projekt mellett tették le voksukat az érdeklődők.
Az Ormánság területén elhelyezkedő Szaporca község határában 2014-ben valósul meg a nagyszabású Ős-Dráva Ökoturisztikai Látogatóközpont és Bemutatóhely. A létesítmény a közeli Duna-Dráva Nemzeti Park természeti értékei, a Dráva folyó bemutatása mellett hangsúlyt fektet az ormánsági élet, a hagyományos gazdálkodási formák, a hagyományok élő, interaktív formában történő bemutatására. Emellett felhívja a figyelmet a természetvédelmi, gazdálkodási, tájhasználati problémákra.
A látogató- és bemutatóközpont az Ős-Dráva Program részeként valósul meg a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság projektjeként, a DDOP Komplex turisztikai termékcsomagok kialakítása pályázat támogatásával. A program egy átfogó területfejlesztési koncepció, amely hosszútávon a fenntartható fejlődés feltételeit teremtheti meg hazánk egyik leghátrányosabb térségében, az Ormánságban. Az Ős-Dráva Programról az 1242/2012. (VII. 17.) Kormányhatározat rendelkezik.


A projekt költségvetése: nettó 1 038 386 480 Ft.
A projekt befejezésének tervezett időpontja 2014. augusztus 31.

További információ:
Závoczky Szabolcs igazgató, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Tel.: 72/517-200
E-mail: dunadrava@ddnp.kvvm.hu

további híreink >>


Készült "A Dráva-medence komplex ökoturisztikai fejlesztése" projekt keretében.
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával a Nemzeti Fejlesztési Terv keretében valósult meg.
A Magyar Turizmus Zrt megbízásából készítette az Integranet Kft.