.
 
Dráva-medence
Kistérségek
Térképek
Természet
Látnivalók
Eseménynaptár
Népművészet
Neves személyek
Szálláshelyek
Közérdekű címek
Hasznos linkek
Kapcsolat
 
Rólunk írták
Filmek
Hírek
Kiadványok
deldunantul.hu
         
Hírek

2010-03-03

Milliárdos turisztikai fejlesztések Dél-Baranyában

Az elmúlt héten megszületett a második fordulós, végső döntés az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében a turisztikai fejlesztések támogatására kiírt pályázatokon a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő projektjéről.

Dél-Baranyában megvalósuló fejlesztéseknek köszönhetően vonzóbbá válik a turisták számára Mohács és Siklós térsége és élményfürdő részleggel bővül az eddig is népszerű Harkányi Gyógy- és Strandfürdő, így akár háromszorosára nőhet a látogatók száma a térségben. 


A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, a Siklós Város Önkormányzata és a Mohács Város Önkormányzata együttműködésében megvalósuló program keretében több mint egymilliárd forintos európai uniós támogatásból újulhat meg a Mohácsi Történelmi Emlékhely és a Siklósi vár. A Dunán 4 új kikötő könnyíti majd az evezősök pihenését, megteremtve a vízi turizmus alapjait. A pihenőidő tartalmas eltöltését a projekthez csatlakozó hat borturisztikai szolgáltató garantálja. Mohácsot Siklóssal olyan túraútvonal köti majd össze, ahol kerékpáron és gyalogosan kirándulhatnak a látogatók Magyarország két kiemelkedő történelmi emlékhelye között.


 A Harkányi Gyógy- és Strandfürdő projektje egy új élményfürdő részleggel bővíti a strandfürdőt, vonzóvá téve azt a fiatal és családos célcsoport számára. Az 1,4 milliárd forint összértékű fejlesztés (melyből 550 millió forint európai uniós támogatás) keretében egy új, 1100 négyzetméteres élménycsarnok épül élménymedencével, számos wellness-élmény elemmel, de helyet kap az épületben jacuzzi, gyermekmedence és 4 db csúszda is.


 A projektek olyan turisztikai kínálatot fognak össze, amely Baranya megye sajátos természeti adottságaira és kulturális értékeire épül. A több mint 20 munkahelyet is teremtő beruházások a tervek szerint 2011-re valósulnak meg.

további híreink >>


Készült "A Dráva-medence komplex ökoturisztikai fejlesztése" projekt keretében.
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával a Nemzeti Fejlesztési Terv keretében valósult meg.
A Magyar Turizmus Zrt megbízásából készítette az Integranet Kft.